Het nieuwe enthousiaste bestuur van Zemst (N-VA, Vlam, Groen en sp.a) heeft haar uitgebreid bestuursakkoord klaar. De nieuwe bestuursploeg legt de lat hoog en is erg ambitieus. In een nota van 15 pagina’s worden de gezamenlijke hoofdlijnen uitgezet gebaseerd op de 4 programma’s. Naast een missie voor Zemst werden 4 grote strategische doelstellingen bepaald alsook 10 speerpunten van het komende beleid van Zemst. De leidraad doorheen de speerpunten is “We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen”. Zemst zal een duurzame, innoverende, efficiënte, gezonde en participatieve gemeente zijn waar elke Zemstenaar graag en goed woont en leeft.

Belangrijke punten in het akkoord zijn alvast de volgende:

  • een duidelijke visie op ruimtelijke ordening, met maximaal behoud van de open ruimte en versterking van de dorpskernen;
  • een nieuwe visie op mobiliteit waar fietser en voetganger centraal staan;
  • modernisering van de gemeentelijke dienstverlening en communicatie;
  • veel meer ruimte voor inspraak, participatie en transparantie;
  • duurzaamheid als transversale beleidsprioriteit.

Lees hier het bestuursakkoord 2019-2024

Het nieuwe College zal, samen met het hele personeelsteam, verder werk maken van het strategisch meerjarenplan en de begroting om de vele maatregelen en ideeën concreet te maken. De bevoegdheidsverdeling van dit nieuwe College van Burgemeester en Schepenen ziet eruit als volgt:

Veerle Geerinckx (N-VA), burgemeester: algemeen beleid, externe relaties, communicatie en participatie, feestelijkheden en evenementen, veiligheid, erfgoed en Vlaamse zaken.

Greta Lauwers (Vlam), eerste schepen: stedenbouw, ruimtelijke ordening, patrimonium, personeel, dierenwelzijn, kerkfabrieken, erediensten en begraafplaatsen.

Dirk Van Roey (N-VA), tweede schepen: mobiliteit, openbare werken, trage wegen, lokale economie, BIN en toerisme.

Kathleen Goovaerts (N-VA), derde schepen: cultuur, AGB, bib, senioren, kinderopvang, vrije tijd, buurtwerking en vrijwilligersbeleid.

Tim Borteel (sp.a) vierde schepen: sport, jeugd, financiën en verzekeringen.

Joeri Van den Brande (Groen) vijfde schepen: milieu, landbouw, natuur, energie, onderwijs, digitalisering en ontwikkelingssamenwerking.

Luc Bessems (Vlam) toegevoegde schepen en voorzitter van het BCSD: sociale zorg, asiel, RMW (raad voor maatschappelijk welzijn) en BCSD (bijzonder comité voor sociale diensten), gelijke kansen, integratie, inclusie, rusthuis, welzijn en gezondheid, kind en gezin.