Op vrijdag 3 december bracht een team van Vlam Zemst een lading Sinterklaaspakketten met snoep en manden met fruit naar het basisschooltje in Trooz. Zo kregen de schoolkindjes ook wat lekkers van de Sint!

Trooz, een klein Waals dorpje in de buurt van Chaudfontaine, werd de voorbije zomer zwaar getroffen door de waterramp. Straten stonden volledig blank en huizen liepen onder water. La Brouck, een laag gelegen arbeiderswijk vlakbij de Vesder, kreeg een ware vloedgolf over zich heen. Het vuile water stond tot tegen de plafonds in de woningen. Het basisschooltje in de wijk La Brouck liep helemaal onder met water en modder. Daar het schooltje zo erg beschadigd is, wordt er momenteel aan een 50-tal kinderen les gegeven in containers.

Vlam, de lokale politieke partij van Zemst, staat voor Veiligheid, Leefbaarheid met Aandacht voor Mens en dier. Onze naam, die we al 28 jaar dragen, blijft nog steeds de reden van ons bestaan dekken. Na de waterramp hadden we al snel contact met enkele mensen in Trooz. Met het bestuur van Vlam vonden we dat we een Sinterklaasactie moesten op poten zetten voor de schoolgaande kindjes van La Brouck. Via een juf van het basisschooltje in La Brouck werd ons gemeld dat er wel speelgoed gedoneerd werd maar geen snoepgoed. Zodoende reden een aantal Vlam-bestuursleden op vrijdag 3 december naar Trooz. Het was hartverwarmend te zien dat, ondanks alle miserie van de afgelopen maanden, we de schoolkindjes heel gelukkig konden maken door hen elk een Sinterklaaspakket gevuld met snoep te geven. De glimlach op hun gezichtjes sprak boekdelen. Per klas werd eveneens een fruitmand voorzien.