De verkiezingen van 2024 komen stilaan in zicht. Bij sommige traditionele partijen is dit duidelijk te merken. Zeker voor deze partijen die het in de peilingen slecht doen. Deze kiezen lokaal plots voor een andere naam. Door deze naamsverandering willen zij zogezegd afstand nemen van de “nationale moederpartij”. Ze proberen door de nieuwe naam zich een nieuw “hip” lokaal imago aan te meten. Maar inhoudelijk verandert er niets aan hun gedachtegoed en blijven zij verweven met hun nationaal partijbestuur, zowel qua politieke visie als financiële afhankelijkheid.

Vlam Zemst daarentegen bestaat volgend jaar 30 jaar en is de enige pure lokale partij in Zemst. Al 3 decennia behartigen wij de belangen van alle Zemstenaren en dit zonder eigen belang van welke aard dan ook. Wij doen niet mee aan het bevoordelen van eigen kinderen, familie of vrienden, noch aan het maken van beloften tussen pot en pint. Sinds januari 2019 maken we met 4 zetels deel uit van de huidige meerderheid en werken goed samen met de coalitiepartners.

Indien jij politieke ambitie hebt en deze manier van lokale politiek mee wil blijven verderzetten, neem dan zeker contact op met één van onze verkozenen of een bestuurslid voor een vrijblijvend gesprek. Mailen kan ook naar info@vlamzemst.be